Alice och Elias bor med sina föräldrar i ett villaområde utanför Uppsala. De lever ett liv som liknar alla andras. Men en kväll försvinner mamma, och pappa blir tagen av polisen, misstänkt för att vara inblandad. Alice och Elias bestämmer sig för att rädda sina föräldrar. De beger sig ut i Lunsenskogen för att leta efter mamma, men de hittar någonting helt annat. För i samma skog befinner sig Brock, en azkalor från rymdskeppet Stillheten, som är ute på uppdrag för att rädda en förlorad besättningsman. Och det ska snart visa sig att Brock och syskonen har en gemensam fiende …

Bortförda är den första delen science-fiction-serien Imperiets arvingar. Ett rymdepos som rymmer både färgsprakande underverk och dunkla mysterier, fartfyllda äventyr och skrämmande möten med det okända. Berättelsen om Alices och Elias resa ut i rymden är kort och gott storslagen.

Kapitlen är korta och lättlästa med mycket dialog, och boken är fylld av häftiga fyrfärgsbilder däribland en utvikbar illustration av rymdskeppet Stillheten

”Riktigt riktigt bra böcker som passar utmärkt till de flesta barn! Även jag som förälder längtar till nästa bok i serien kommer.”

– BarnboksfamiljEN

”Berättelsen är mycket underhållande och håller högt tempo. Dessutom är illustrationerna väl genomförda och bidrar till ett ökat läsvärde. Boken kommer troligen tilltala en bred målgrupp i mellanstadieåldern och är förhoppningsvis inledningen på en riktigt bra svensk sf-serie för unga läsare.”

– Karin Alvehus, BTJ

”Det är ett driv i berättelsen och det är en riktig bladvändare. Även om serien riktar sig till åldrarna 9–12 är det absolut ingen serie som är enbart för den åldern, utan alla som gillar sci-fi-äventyr kan fastna i handlingen och de fantastiska bilderna.”

– Marias bokhylla

”Jag slukade denna boken under några timmar en eftermiddag. Den var bara så bra, helt enkelt. En riktig bladvändare, även som vuxen.”

– Läsfåtöljen

”Vet ni? Jag är lite smått förälskad i den här boken.”

– Tusen sidor

”Det nya heta? Science fiction för barn och unga? Det kan jag mycket väl tänka mig efter storsatsningen som Rabén och Sjögren har gjort med Imperiets Arvingar … Mitt elvaåriga jag älskar den, för det är full fart och action rakt igenom. Den är rikligt och snyggt illustrerad … Det hela är fantasifullt, intelligent och välkomponerat med ett bra språk.”

– Mattias Lönnebo, litteraturmagazinet

Alice och Elias färdas genom galaxen tillsammans med besättningen på rymdskeppet Stillheten. De jagar efter skeppet där deras mamma hålls fången. Målet för resan är rymdstationen Järnrosen.

Väl framme lyckas de hitta och identifiera fiendeskeppet. Problemet är bara att det är fullt med kraokrigare. En räddningsaktion planeras och Elias och Alice är i full färd med att sätta den till verket, när allting plötsligt tar en oväntad vändning.

Järnrosen är den andra delen i sci-fi-serien Imperiets arvingar, som tar sin början där Bortförda slutar. Ett rymdepos som rymmer både färgsprakande underverk och dunkla mysterier, fartfyllda äventyr och skrämmande möten med det okända. Berättelsen om Alices och Elias resa ut i rymden är kort och gott storslagen.

Kapitlen är korta och lättlästa med mycket dialog, och boken är fylld av häftiga fyrfärgsillustrationer.

”Tillsammans med Oskar Källners fantastiska rymdepos finns Karl Johnssons bilder, som är oerhört fantastiska. Jag kommer hela tiden på mig själv med att tänka att det här vore fantastiskt att få se som film, med Johnssons illustrationer som får liv. De är redan levande och ger historien ett ännu större djup och gör att jag fastnar ännu lite till. Det är en lättläst bladvändare (bara en sida till) och jag längtar tills mina barn är nog stora för att kunna ta del av den här underbara serien.”

– Marias bokhylla

”Andra delen i serien är lika underhållande och håller samma höga tempo som den första. Illustrationerna är välgjorda och dramatiska”

– kARIN aLVEHUS, btj

”Det känns nästan onödigt att fortsätta recensera. Det blir bara en massa radande av superlativ, så vi kan göra så här: Alla som vill veta på ett ungefär vad jag tycker om det inte redan framgått – skriv 10-15 olika adjektiv som t ex ”genialiskt”, ”lysande”, ”läsglädje” på små lappar, lägg dem i en gammal mössa och dra ett gäng så blir det ganska bra.”

– OARYA

Alices och Elias nya hem, rymdskeppet Stillheten, har kraschat på Umbezra, det gamla Imperiets gravplanet. Där vandrar bara de döda. Det är i alla fall vad Stillhetens besättning tror, tills de får in en nödsignal från Alices och Elias mamma. Det verkar som om hon också befinner sig där. För att hitta henne beger sig besättningen ner i de uråldriga gravkamrarna. Där väntar både fiender och fasansfulla upptäckter …

Gravplanetenär den tredje delen i sci-fi-serien Imperiets arvingar. Ett rymdepos som rymmer både färgsprakande underverk och dunkla mysterier, fartfyllda äventyr och skrämmande möten med det okända. Berättelsen om Alices och Elias resa genom rymden är kort och gott storslagen.

Kapitlen är korta och lättlästa med mycket dialog, och boken är fylld av häftiga fyrfärgsillustrationer.

”Mangla mina meteoriter! Sci-fi i världsklass av killar i världsklass. Den tredje boken av Imperiets arvingar: Gravplaneten är bombproppad av spänning, rymdmörker och delikata illustrationer som hemsöker en annan tecknare. Läs!”

– Emil mAXÉN

”Boken var så bra att vi inte kunde sluta läsa. Så himla bra bok! Gravplaneten är en av årets bästa böcker och ett obligatoriskt inköp …”

– bARNBOKSBLOGGEN

”Gravplaneten får självklart högsta toppbetyget från mig. Här finns fartfylld verklighetsflykt, laddad spänning, mystik, fantasi, värme och hjärta på ett sätt som jag bara helt enkelt älskar! böcker där ruskig spänning och stark dramatik kombineras med en vänlig touch som får dig att må bra.”

– I BOKHYLLAN

”Bland det bästa och snyggaste som gjorts inom svensk science fiction. Bästa av två galaxer; Fantastisk story (Källner) och fantastiska illustrationer (Johnsson) – ett radarpar i klass med Han Solo och Chewbacca. Mäktigt universumbygge. Funkar för både gammal och mellanung.”

– BARRIKADEN

”Ett levande rymduniversum med en lång historia och många olika planeter och kulturer. Teman som kan utläsas är tillhörighet och familjerelationer, vikten av att kämpa för det man tror på och mot ofrihet samt att man kan arbeta tillsammans, oavsett olikheter. Gravplaneten är en spännande, mörk och välkonstruerad bok.”

– Fia Idegård, BTJ

”Man kastas rakt in i handlingen och de rappa vändningarna tillsammans med de underbara, färgstarka illustrationerna gör boken till ett oemotståndligt lyckopiller.”

– TUSEN SIDOR

”Vilket enastående äventyr de bjuder på! Det är fantasieggande, läskigt och maffigt. Ibland kändes det (på ett bra sätt) som att min hjärna skulle sprängas av alla mysterier och urgamla civilisationer. JAG MÅSTE FÅ VETA MER. Om ni gillar sci-fi måste ni prova Imperiets arvingar. Passar exakt alla åldrar från mellanstadiet och uppåt.”

– rEAD LOUD

”Det klassiska temat om barn i en främmande värld som får upptäcka nya sidor och styrkor hos sig själva hanteras med fin inlevelse. Reflektioner kring samarbete, familj, makt och förtryck lyfter berättelsen ännu mer. Fascination inför andras förmågor och uttrycken för Jämställdhet gör att både bild och text känns baserade i ett angeläget här och nu. Dessutom är det ett hisnande spännande läsäventyr, välskrivet och lättläst!”

– jOSEFIN jANSSON, jÖNKÖPINGSPOSTEN

Alices och Elias resa på rymdskeppet Stillheten fortsätter. De har anlänt till imperieplaneten Tenia och besättningen behöver pengar för att reparera skeppet. Av en släkting till Syndra får de i uppdrag att hämta ett stulet minnesskrin. Men uppdraget blir inte alls så lätt som Stillhetens besättning trott. Snart är de inblandade i en kamp på liv och död, där hela imperiets framtid står på spel.

Minnesskrinet är den fjärde delen i sci-fi-serien Imperiets arvingar. Ett rymdepos som rymmer både färgsprakande underverk och dunkla mysterier, fartfyllda äventyr och skrämmande möten med det okända. Berättelsen om Alices och Elias resa genom rymden är kort och gott storslagen.

”De färgrika och detaljerade illustrationerna är svindlande och förhöjer läsningen. Teman i Minnesskrinet rör familj, både biologisk och egenvald, tillhörighet samt tangerar frågor runt förtryck och rättvisa. Karaktärerna är flerdimensionella och tydliga. Det är välskrivet, intressant och mycket spännande läsning.” 5/5

– fIA iDEGÅRD, btj

Hur mycket spännande saker kan man egentligen trycka in i en bok? … Har ni inte läst hela serien än? Vilken tur du har som har den framför dig, jag är avundsjuk.”

– mARIAS BOKHYLLA

”Jag älskar den här serien. Så enkelt är det. Sci-fi världen i serien är fantastisk uppbyggd … Otroligt spännande och med cliffhangers som alltid får mig att längta efter nästa del. Illustrationerna dryper av färg och action!”

– Helsingborgs bibliotek

”Den här serien är verkligen något för alla åldrar. Det är vänskap, spänning, action, storslagna hemligheter, politiska intriger och world building förpackat i ett rymdäventyr. Karl Johnsson ska också ha cred för sina fantastiska illustrationer. Helt enkelt oemotståndligt och en blivande barnklassiker.”

– izabelle holmgren, biblioteken i örnsköldsvik

”Källner och Johnsson levererar återigen högkvalitativ barnlitteratur som tar med oss på ett medryckande rymdäventyr … Detta är verkligen en otroligt välarbetad serie som älskas lika mycket av mig som tioåriga sonen. Imperiets arvingar väcker sann läsglädje!”

barnboksfamiljen

”Känner mig repetetiv… men Källners laservassa penna i kombination med Johnssons magiska illustrationer bildar ett fantastiskt resultat.”

barrikaden

Alices och Elias resa genom galaxen fortsätter. Brock har blivit bortförd av azkalorerna och Stillhetens besättning följer efter. De är oroliga för honom, men också för Alice. Efter vistelsen hos minnesväktarna har hon börjat höra röster och ser saker som inte finns.

På fängelseplaneten Feroz II tvingas Brock leta skatter i en farofylld djungel. Skatter som sedan säljs till högstbjudande i det lokala auktionshuset. Kapa har en plan för att frita Brock men kommer gänget att lyckas genomföra den?

Fängelseflykten är den femte delen i science-fiction-serien Imperiets arvingar. Ett rymdepos som rymmer både färgsprakande underverk och dunkla mysterier, fartfyllda äventyr och skrämmande möten med det okända.

”Ni vet redan vad jag tycker om Imperiets Arvingar. Beroendeframkallande. Läs, läs, läs!”

– rEAD LOUD

”Betyget blir som vanligt 👽👽👽👽👽 när @oskarkallner och @karl_johnsson fortsätter sin episka rymdopera … Det är spännande, fantastiska illustrationer, smarta gadgets, rimliga överraskningar, fantasifulla ”utomjordingar”, en känsla av att författaren har stenkoll på teknik och astronomi samt ett varierat persongalleri som låter karaktärerna växa … ”Imperiets Arvingar” och ”The Expanse” (tv-serien som har en bokförlaga) är det bästa inom science fiction just nu.”

– barrikaden

”Spännande, rolig & snyggt illustrerad!” 5/5.

– jennies boklista

”Anslaget är episkt. Världen som byggs upp har känslan av ett enormt universum, rikt på olika folkslag, konflikter och historia. Karl Johnssons färgsprakande, kreativa och detaljrika illustrationer gör mycket för den känslan och sätter även stämningen i berättelsen … Källner ger oss en fartfylld, fantasifull, gripande och intressant läsning.” 5/5

– Fia idegård, BTJ

”En otroligt spännande sci-fi serie för barn och ungdomar i 9-12 årsåldern- Men jag som 42-åring uppskattar den också. Så fina illustrationer av Karl Johnsson.”

– Cinnamon books

”Äntligen nästa del i den spännande serien Imperiets Arvingar. Det är full fart från första till sista kapitlet. Boken tar slut alldeles för fort. Spänning på riktigt hög nivå. Alla otroliga varelser får liv genom de fantastiska bilderna.”

– NP Boktips

”Samtidigt briljerar Källner med en fantastisk story som gör att vi tappar hakan mot slutet av denna bok. Det är tydligt att Källner har en extremt genomtänkt plan med serien. Små detaljer som introducerades i tidigare böcker faller nu på plats, men lika mycket ligger fortfarande öppet och vi undrar så hur allt ska gå, hur allt hänger ihop. Vi vill läsa nästa del NU!” 5/5

bARNBOKSFAMILJEN

”Imperiets arvingar fortsätter imponera och håller oerhört hög klass. En serie för alla science fiction älskare oavsett ålder.” 5/5

– izabelle holmgren, biblioteken i örnsköldsvik

Alice och Elias har precis överlevt ett livsfarligt hyperrymdshopp. Men rymdskeppet Stillheten är skadat och klarar inte mycket mer, och även Alice är illa tilltygad. Det finns någon annan inuti hennes kropp, någon som kan ta över när som helst. Chelie fruktar det värsta och gör sig redo att döda sin syster. Samtidigt samlas mörka krafter för att förslava Chelies folk och Stillheten hamnar åter i stridens centrum.

Världsdanaren är sjätte delen i sci-fi-serien Imperiets arvingar. Ett rymdepos som rymmer både färgsprakande underverk och dunkla mysterier, fartfyllda äventyr och skrämmande möten med det okända. Kapitlen är korta och lättlästa med mycket dialog, och boken innehåller häftiga fyrfärgsillustrationer.

”Det här är välformulerad science fiction som har en fin blandning av händelser, dialog och även inre tankar hos de många karaktärerna i boken. Det är rikt med miljöbeskrivningar och karaktärerna är mångfacetterade. Ambitiös och välskriven science fiction för unga läsare, med utsökta, färgsprakande illustrationer av Karl Johnsson.” 5/5.

Fia Idegård, btj